Vraag jij je wel eens af, hoe krijgen ze die taarten zo strak? Wanneer je vervolgens tegen jezelf zegt, daar zit vast een piepschuim basis in. Hey het kan echt, en jij kan het ook!

Het begint bij de basis, je hebt je biscuitkapsel gesneden, die ga je vullen en laat je vervolgens minimaal een half uur in de koelkast koelen. Let er bij het stapelen al op dat je taart recht staat. Onderop heb je een taart karton die je vast zet aan je 1e laag biscuit met botercremé. 

De botercrème waar je de taart mee gaat afsmeren laat je extra lang draaien in je staande mixer. De créme wordt boterzacht en is nu wit van kleur.
Met een paletmes smeer je de créme over je taart of je gebruikt een spuitzak met spuitmond zoals hieronder is afgebeeld.

 

Zelf houd ik niet van een dikke laag botercremé dus ik zorg er altijd voor dat mijn taarten al recht gestapeld staan en de bovenste biscuit laat niet hol is.
Dat neemt niet weg dat ik er een dikke laag opsmeer. De meeste cremé wordt er weer afgehaald.

Oke, je hebt nu je taart afgesmeerd met een dikke laag botercremé. Dan volgt nu de truc.....

Je hebt nodig: een draaitplateau, acryl plaat, waterpas, bakpapier, schraper.

Leg een vel bakpapier op de bovenkant van je afgesmeerde taart, leg hierop je acryl plaat.
Nu moet je de taart omdraaien, ja, wat boven is moet onder komen en wat onder is komt boven. (straks draai je weer terug)
Leg je acryl plaat op de draaiplateau. Ik leg er nog een anti-slipmatje tussen tegen het schuiven. Nu heb je de taartkarton bovenop, hierop leg je de waterpas.
Druk op de taartkarton zodat je taart mooi recht/waterpas staat.

Met een schraper ga je nu langs de zijkant. Het handigst is een schraper met een haakse hoek. Zet de taart vlak op je acrylschijf en druk zachtjes tegen je taart. Nu draai je de taart rond (makkelijk met een draaiplateau). Draai in 1 beweging met constante druk.
Wanneer je tevreden bent laat je de taart minimaal een half uur in de koelkast opstijven.

Wanneer de botercreme steviger is, draai je de taart weer terug zodat het taart karton weer onder zit. Verwijder de acryl plaat en voorzichtig het bakpapier.
Mooi strakke hoeken, vlakke bovenkant en de zijkant mooi recht. KLaar om de taart verder af te werken.

Werk je liever met ganache, dat kan natuurlijk ook op dezelfde manier.

Ik zei toch dat jij het ook kon.

Nog niet helemaal zeker van jezelf, volg dan een workshop taart decoreren bij Es-ster.Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter