Mind the Maker

Toon 1 - 17 van 17
More filters

Mind the Maker

Sinds 2018 opgericht door stofliefhebbers met een missie: hoogwaardige stoffen van goede kwaliteit ontwerpen en rekening houdend met de makers. Er wordt gewerkt met een aantal basisstoffen en een reeks prints en op mode gebaseerde stoffen.

Mind the Maker - Knitted collection

Deze gebreide collectie wordt geproduceerd in Turkije en Portugal. De productie valt onder Europese wet- en regelgeving, daarbij lettend op de waterverspilling, energieverbruik en goed arbeidsomstandigheden voor de werknemers.

Mind the Maker heeft de focus op duurzaamheid, alle stoffen zijn Oeko-Tex 100 gecertificeerd. Verder gebruikt Mind the Maker biologisch katoen voor de katoencollectie.

Mind the Maker - Printed collection

De bedrukte collectie wordt geproduceerd in Turkije, volgens hoge milieu- en organisatienormen van Internationale wet- en regelgeving voor verantwoorde textielproductie.

Alle bedrukte stoffen zijn Oeko-Tex 100 gecertificeerd.

Mind the Maker - Denim-Canvas-Twill Collectie

De stoffen worden vervaardigd in China, De meeste stoffen zijn voorraadklare stoffen van een schoenen- en tassenfabricant voor textiel. Een deel van de stoffen wordt geverfd volgens specifieke eisen in dezelfde productie faciliteit.

De fabricant is SGS gecertificeerd, om betrouwbare, etische en milieubewuste processen te garanderen tijdens elke stap van het proces.

SGS-certificatie zorgt ervoor dat producten, systemen en diensten voldoen aan de eisen van internationale normen voor verantwoorde textielproductie.
De stoffen worden getest en geverifeerd door SGS om er zeker van te zijn dat er geen schadelijke chemicaliën in het eindproduct komen. (SGS is vergelijkbaar met Oeko-Tex 100 certificering)

De stoffen worden over zee of per spoor naar Europa vervoerd