Églantine en Zoé

Églantine en Zoé

Een uit passie geboren stoffenmerk. De stoffen volgen de seizoenen ende wensen van het moment. Alle stoffen zijn Oeko-tex gecertificeerd.

Toon 1 - 12 van 12
More filters

Églantine & Zoé

Zoé was van kinds af aan al aan het naaien en creeeren. Onder toeziend oog van haar kat, Églantine, die gefascineerd door de stoffen, coupons om in te rollen en de naaimachine om tegenaan te nestellen de creaties van Zoé heeft zien vooruitgaan.

Jaren verstreken, Églantine vervlogen, maar de inspiratie om te creeeren is gebleven.

Voor Zoé was het duidelijk dat Églantine een rol moest krijgen toen ze had besloten om van haar jeugdpassie haar beroep te maken en zo begon Églantine en Zoé.

De stoffen

Églantine en Zoé creert stoffen met exclusieve patronen die de seizoenen en de wensen van het moment volgen. 
De stoffen worden in Frankrijk ontworpen en vervolgens in Europa (voornamelijk Portugal) vervaardigd. Er wordt direct samengewerkt met textielfabricanten. De werkplaatsen die Églantine en Zoé stoffen vervaardigen, werken met respect voor de mens en streven er voortdurend naar om hun milieuprocedures te verbeteren.  

De belangrijkste partner is Portugees. De elektriciteit die het verbruikt, komt voor 100% uit zonne- en windenergie. Het gebruikt geen gevaarlijke chemicalien. 
Dankzij deze partnerschappen voldoen alle Églantine en Zoé stoffen aan de normen van het Oeko-Tex label.

Botanica

Geïnspireerd door de natuur, een ware ode aan planten. De maxi bloemen van anemonen verkrijgbaar in vicose popline in een warme terracota kleur. De stof is ideaal voor jurk, rok, blouse, shirts, jumpsuits of als voering in jassen en jacks.

De knopen Damier en Heriosson terracotta passen perfect bij de stof Anemone Terracotta.