meetMILK®

meetMILK®

MeetMilk® is een merk voor duurzame stoffen. Het biedt een alternatief van materialen aan kledingnaaisters die hoge kwaliteit en eco-vriendelijke stofffen waarderen

Toon 1 - 4 van 4
More filters

MeetMilk®

MeetMilk® is een merk voor duurzame stoffen. Ze bieden een alternatief van materialen aan de kledingnaasters aan die hoge kwaliteit en eco-vriendelijke stoffen waarderen. Wanneer ze stoffen kiezen voor hun handgemaakte gardarobe.

De vezels en materialen, als ook de productie omgeving voor de stoffen zijn gecertificeerd duurzaam en/of eco-friendly met zeer lage ecologische impact.

Eenvoudige en ongecompliceerde ontwerpen zijn de kernwaarden van de MeetMilk® ontwerpfilosofie.

De MeetMilk® stoffen hebben een lange levensduur hiermee kies je voor bewust consumeren. De stoffen zijn gemaakt om van te houden en keer op keer te dragen. 

De belangrijkste sleutel om mode te vertragen, is om dingen te maken die langer meegaan, niet alleen  door hun comfort en duurzaamheid, maar ook door eenvoud, seizoenloos en met een ongecompliceerd vleugje stijl. 

De collectie van MeetMilk® is niet seizoens- of trendgebonden.

Kleurrijk is MeetMilk's favoriete kleur. Bij het ontwerpen van de stoffen gebruikt MeetMilk® kleuren en texturen als middelpunt.

Elke collectie krijgt zijn eigen expressie door te werken met verschillende weef-, brei- en afwerkingstechnieken om voor elk een uniek tintje gevoel te geven. 

Het hout dat voor Lenzing AG gebruikt wordt is voornmalijk afkomstig van FSCO en PEFC™ gecertificeerde verantwoorde bosbouw. et hout wordt eerst omgezet in pulp en vervolgens in cellulosevezels die kunnen worden gesponnen en gebruikt voor stof.

De cellulose vezels van Lenzing AG staan bekend om hun comfort, kwaliteit, veelzijdigheid en presentaties met uitstekende vochtregulatie en zachte gevoel.

MeetMilk werkt met de volgende merkvezels:
Tencel™ lyocel vezels
Tencel™ modale vezels
Lenzing™  EcoVero™ merk viscose vezels.

Om praktische redenen en duurzaamheid te garanderen en om eigenschappen als rekbaarheid, verbeterde prestatie verwerkt MeetMilk® extra vezels en mengsels zoals biokatoen, gecertificeerd Europees vlas, elastaan, polyester en polyamide. Maar enkel wanneer het de levensduur van de stof verlengt. 

MeetMilk® Alva Light Chambray

Lichte denim chambray met een zachte touch en mooi vallend. Verkrijgbaar in het lichtblauw. De stof is onafgewerkt en komt rechtstreeks van de fabriek.

Samenstelling 100% Tencel™ Lyocell
Stofbreedte: 155cm breed (+/-3%)
Gewicht: 200 g/m2 (+/- 5%)

Gemaakt uit Tencel™ vezels en gecertificeerd Oeko-Tex Standard 100 klasse 2

Ontworpen in Denemarken, gefabriceerd in Portugal.

MeetMilk® Basic Stretch Jersey Fabric

Effen kleurige jersey, Elastische strech en een zachte stof. De afwerking is gemaakt van schroei en mercerisatie, wat een unieke luxe touch geeft aan de look and feel.

94% Tencel™ Lyocell, 6% elastane
stofbreedtje 165 cm (+/- 3%)
gewicht 180 g/m2 (+/- 5%)

Gemaakt uit Tencel™ vezels en gecertificeerd Oeko-Tex Standard 100 klasse 2

Ontworpen in Denemarken, gefabriceerd in Portugal.

MeetMilk® Soft Stretch Twill

Een basic twill met zachte elastische stretch en een perzikzacht gevoel. De stof heeft een mat oppervlak en een licht gewassen look.

98% Tencel™ Lyocell / 2% elastane
stofbreedte: 135 cm (+/- 5%)
gewicht: 240 g/m2 (+/- 5%)

Gemaakt uit Tencel™ vezels en gecertificeerd Oeko-Tex Standard 100 klasse 2

Ontworpen in Denemarken, gefabriceerd in Portugal.